Thursday, December 3, 2009

Fiskelycka

Härom dagen hade vi en intressant dag ombord. På förmiddagen kände vi plötsligt att båten började vibrera mer än vanligt. Det kunde eventuellt betyda att vi fått in nåt skit i propellern. Dessvärre var det lite för hög sjö för att vi skulle kunna hoppa i vattnet och kolla upp det så vi fick snällt köra vidare och hoppas att inget allvarligt skulle hända.

Lite senare under dagen lugnade dock havet ner sig så att vi skulle kunna skicka i ett par gubbar för att ta en titt på popellrarna. För att inte hamna i knipa när vi stoppade huvudmaskinerna så startades en extra generator så att vi skulle kunna använda bogpropellern för att hålla upp lite mot sjön. Lägligt nog bestämde sig då den ena generatorns sjövattenpump för att packa ihop. Ett par minuter senare la även den andra generatorn av pga överlast. Så plötsligt låg vi där med stoppade huvudmaskiner och fullständig black-out med två dykare i vattnet.
Tur att Atlanten låg helt blankt omkring oss medan Peter och Ivan skar loss ett stort grönt lastnät ur propellern. alltmedan jag och min maskinistkollega svettades nere i maskinrummet för att byta impeller i pumpen lite kvickt. Visst, ja det är extra varmt och skönt i maskinrummet nu då elmotorerna till båda våra maskinrumsfläktar brann upp ett par dagar innan detta äventyr. Idag mätte jag upp drygt 60 grader där nere.

Ett par timmar efter att vi fiskat upp det där nätet och fortsatt vår resa mot Puerto Rico sås fick vi dock lite äventyr av positivare slag när utropet på radion kom "All crew. Fish on the line!". Nu var det dags för lite riktigt fiske. Peter drog upp vår första fisk, en mahi-mahi som vi idag har ätit till lunch.


Så kan en (o)vanlig dag se ut ute på havet. Vi hann även med en del solbad uppe på soldäck mellan fångsterna.

Här finns lite mer bilder ifrån dagen uppblandat med lite andra bilder från vår överresa.
http://picasaweb.google.com/stenberg/Crossing

1 comment:

  1. Någon sa att det inte funkar att kommentera så jag testar.

    ReplyDelete